DoporučujemeZaložit web nebo e-shop
aktualizováno: 23.04.2024 12:57:57 

RAPTORS TEAM - účastník 1.LIGY MALÉ KOPANÉ OLOMOUC

Ligový pohár 2020

LIGOVÝ POHÁR 2020

1. kolo : 

Raptors team - El.Otáhal "A" 10:3(6:0)
 
branky: 4x Gashi, 2x Látal, 1x Grofek, 1x Zapletal, 1x Vysoudil, 1x Hrušák
 
sestava: Pocklan - Látal, Vysoudil, Kukuczka, Pazdera, Hrušák, Grofek, Gashi, Zapletal
 
V prvním kole ligového poháru jsme se střetli s EL.Otáhal "A".
Měl to být vyrovnaný zápas, ale pomohlo nám brzké vyloučení brankáře hostí, který ve 3.min. úmyslně zahrál mimo pokutové území rukou. Hráli jsme přesilovku a gólový účet otevřel v 7. min. Grofek čistým průstřelem - 1:0. Ve stejné min. nahrál Hrušák před bránu Zapletalovi a my vedli 2:0. V 8. min. Látal využil příležitost po Pazderově přihrávce - 3:0. V 10. min. rozjeli akci Vysoudil a Kukuczka, který nahrál Gashimu a bylo 4:0. O chvíli  už hrál soupeř v plném počtu. V 15. min. zvýšil Gashi na 5:0 po nahrávce od Zapletala. Na   poločasových 6:0 upravil po Látalově nahrávce opět Gashi. Druhý poločas jsme se nikam nehnali a soupeř ve 36. min. snížil na 6:1. Ve 39. min. Kukuczka prošel celé hřiště a nahrál před bránu Gashimu a měnilo se skóre na 7:1. Ve 44. min. Hrušák zadovkou posunul na Vysoudila a ten neměl problém uklidit míč do sítě 8:1. Ve 44. min. Hrušák vymetl vinkl brány soupeře 9:1. V 52. min. soupeř využil jednu z mnoha příležitostí 9:2. V 56. min. Látal prošel celé hřiště po levé straně, položil si i brankáře a zvýšil na 10:2. V 56. min. soupeř ještě korigoval na 10:3. Pěkný zápas, vedený fér bez větších faulů. Na obou stranách zvonily tyče i břevna. Zvlášť Látalova pumelice do břevna skončila asi za čarou, ale tohle bylo těžko posoudit, zda míč byl celým objemem v bráně.
 
Osmifinále:
 
Galatasaray - Raptors team 7:10 (2:4)
 
⚽️ branky: 5x Hrušák, 3x Kukuczka, 2x Gashi
 
👥 Zapletal - Látal, Pazdera, Vysoudil, Baštan, Kukuczka, Gashi, Hrušák
                                          
Včera jsme se utkali ve 2. kole poháru se silným týmem Galatasaray, účastníkem 1. ligy. Nebyli jsme favoritem, ale rozhodně jsme nechtěli prodat svoji kůži zadarmo a byl z toho neskutečný zápas, kdy jsme si hrábli až na dno svých sil a k tomu stejnému jsme donutili i soupeře. Sedm obdržených branek vypadá zle, ale opak je pravdou. Zapli tým držel, chytal skvěle. Soupeř byl vynikající. V 5. min to potvrdil, zle jsme rozehráli a soupeř chybu potrestal ... 0:1. Nějakou dobu jsme byli jako opaření. V 16. min Kukuczka udržel na zádech obránce a jedovkou na vzdálenější tyč vyrovnal. To nás nabudilo. Ve 21. min po přihrávce od Vysoudila nás Hrušák z otočky dostal do vedení ... 2:1. Ve 22. min Gashi nahrál Kukuczkovi a bylo to 3:1. Ve 27. min Hrušák zakončil sám a 4:1 bylo na světě. Ve 30. min jsme včas neodkopli míč a soupeř snížil na poločasových 4:2. Ve 34. minHrušák opět sám a 5:2. O minutu později Kukuczka vykoupal obranu i s brankářem ... 6:2. Soupeř neměl co ztratit, začal hrát vabank bez brankáře s hráčem navíc v poli. A svou sílu ukázal mezi 40-44 minutou, kdy nám vstřelil 3 branky a dotáhl skóre na 6:5. V 51. min Látal krásnou křižnou přihrávkou vysunul Hrušáka a my vedli 7:5. V 54. min Gashi navýšil na 8:5 do prázdné branky. Soupeř ale dřel do úmoru a znovu během 2 minut dvěma góly snížil na 8:7. V 58. min Hrušák průstřelem ... 9:7 a konečnou podobu výsledku 10:7 dalo duo Hrušák, který nahrál Gashimu a ten neměl problém. Co říct závěrem? Silný, běhavý a zarputilý soupeř, ale dnes proti němu stál 🦖Raptor se srdcem lva🦁. Předvedli jsme bojovný a houževnatý výkon na všech postech. Vyždímali jsme se do poslední kapky potu a za to patří velké poděkování všem hráčům. Teď nás čeká vítěz utkání Real HDO - United players.

Čtvrtfinále:

Raptors team vs United players 3:2 (1:0)
 
👥 Pocklan - Pazdera, Látal, Vysoudil, Kukuczka, Gashi, Grofek, Hrušak, Zapletal 
 
⚽️ Kukuczka, Zapletal, vl.gól
 
Byl to vyrovnaný zápas. Museli jsme si dávat velký pozor na zkušeného Pagáče v dresu hostí. Utkání bylo opatrné a místy i nervózní. Šance byly na obou stranách, ale my jsme byli o trochu lepší. Branka však padla až ve 27 min., kdy se Kukuczka protáhl po pravé straně a prostřelil brankáře - 1:0. Ve druhém poločase jsme hráli svoji hru a ve 46 min. po presinku Gashiho a Zapletala jsme donutili dát si soupeře vlastní branku - 2:0. V 56 min. Pocklan svým dlouhým výhozem za obranu našel přesně Zapletala, ten si míč stáhl a z druhého doteku vystřelil a my vedli už 3:0. Soupeř bojoval a Pagáč nám vstřelil v 57. a 59. min. dvě branky. My už jsme výhru udrželi a postoupili do semifinále kde nás čeká vítěz první ligy Kafki Přerov, kteří jasně porazili Inter Šternberk.
 
Semifinale:
 
Raptors vs RK Kafki Přerov 2:7 (2:4)
 
⚽️ 2x Hrušak 
 
👥 Zapletal - Látal, Baštan, Vysoudil, Pazdera - Kukuczka, Grofek, Hrušak, Gashi
 
Včera ve Slavoníně jsme sehráli semifinalový duel proti top týmu první ligy RK Kafki Přerov. Kafki suverénně postupovali soutěží a soupeřům nadělovaly debakly (19:1, 12:2, 10:1 😳), takže jsme věděli, že nás nečeká nic lehkého a můžeme jenom překvapit. Zapas začal svižně a zejména v prvním poločase se hra přelévala z jedné strany na druhou a hrál se vyrovnaný zapas. Ve 4 a 9 min. nás soupeř potrestal, kdy využil přečíslení a dal nám z prave strany dva góly. Ve 14 min. jsme snížili, Látal přihrával agilnímu Hrušákovi a ten přesnou střelou nedal gólmanovi šanci - 1:2. Vzápětí ale hosté kopali přímý kop a bohužel pro nás ho soupeř kopl jak nejlíp mohl a vymetl šibenici - 1:3. Ve 27 min. opět prečíslení od soupeře a gól do prázdné branky 1:4. Situace pro nás začala být kritická ale flintu do žita jsme ještě nezahazovali. O 2 min. později totiž Hrušak utekl obraně hostí a mírným lobem elegantně přehodil golmana - 2:4. V prvním poločase jsme paradoxně dokonce přestříleli soupeře, ale Kafki byli daleko efektivnější a díky tomu vyhráli první poločas 4:2. V druhém poločase jsme chtěli zapas zdramatizovat a soupeře ještě potrápit. Bohužel tento plán se rozplynul hned na začátku druhého poločasu. Ve 32 min Kafki kopali roh, nechali jsme nepokryteho hráče, který z jedničky nedal Zapletalovi šanci 2:5. Od te doby bylo po zápase. Kafki kontrolovali hru a hráli co potřebovali. My jsme se snažili Kafki zmačknout, sem tam se nám to podařilo, ale bohužel bez goloveho efektu. Ke konci zápasu nám soupeř na cestu ještě nadělil dve branky z brejku a tak zaslouženě vyhrál 7:2. Bohužel se nám na konci 1. poločasu zranil Baštan, jeho absence v druhem poločase byla znát. Škoda toho a kdyby Zapletal neměl dlouhodobé problémy s trislem a mohl hrát v útoku a v brance by byl Pocklan (smolně se zranil při nedělním fotbalku) tak bychom Kafki potrapili určitě víc, ale na kdyby se nehraje navic soupeři taky chyběli stálice v sestavě.  Zasloužený postup soupeře do finále ligového poháru, kde si to rozdají o celostátní finále, které se bude konat v Kolíně s FC Skunkem, který v druhem semifinálovém utkání porazil Sokol Pohorany 5:3. My si to rozdáme zítra v 10:00 o 3. místo se Sokolem Pohořany.

O 3. místo:

 RAPTORS vs Sokol Pohořany 5:7 (4:2)
 
⚽️ 2x Hrušak, 1x Zapletal, 1x Kukuczka, 1x Gashi
 
👥 Zapletal - Pazdera, Látal, Vysoudil, Vymětal - Kukuczka, Gashi, Grofek , Hrušak
 
V sobotu 20.6. se ve sportovním areálu - Slavonín hrálo finále FC Skunk vs Kafki a predtim v 10:00 se odehrál zapas o 3. místo mezi našim týmem proti Sokolu Pohorany. Kvůli zranění ze semifinále se do sestavy místo Baštana dostal Vymětal. V brance opět chytal Zapletal, jelikož Pocklan stále nebyl fit.  Utkání se hrálo se za neustálého deště. Hned od úvodu se hrál na obě strany výborný fotbal. Ve 3. minutě šli Raptoři do vedení. Hrušák si natáhl míč na střed a střelou mezi nohami obránce k pravé tyči otevřel skóre. Hned v zápětí Zapletal šikovně nakopl míč do malého vápna na nabíhajícího Grofka, který jenom přeběhl vápnem a míč zapadl k údivu všech k levé tyči - 2:0. Netrvalo dlouho a po výhozu Zapletala, Hrušák hlavou prodloužil na Kukuczku, který opět hlavou prodloužil až do brány, krásná akce - 3:0. Odpověď ale netrvala dlouho. Po pěkném ťukesu Pohořan, Zapletala lehce obstřelili - 3:1 .Bohužel chvíli na to soupeř prošel celým vápnem a předložil míč na úplně volného hráče Sokola, který pohodlně snížil na rozdíl jediné branky - 2:3.  V 17.minutě si Hrušák zpracoval Zapletalův výhoz, střelou z otočky trefil pravou tyč, míč se odrazil ke Gashimu, který rychle zareagoval a doklepl balon do prázdné branky - 4:2. Sokol se snažil snížit, naštěstí koncovku neměli nejpřesnější. Potom měl k dispozici přímý kop Kukuczka, jenže svou ranou trefil “jen” spojnici. Sokol stále zlobil Hrušak. První pokus skončil těsně vedle a podruhé tečovanou střelou zazvonil na pravou tyč. Tak skončil první poločas ve kterém jsme favorita zaskočili a vedli o dvě branky. Ve druhé půli Sokol začal hrát více s golmanem, první ránu Zapletal ještě vyrazil a pak střílenou přihrávku u levé tyče hráč nedoklouzal. Sokol dále tlačil a střelou mezi nohami Hrušaka šťastně snížil. Tlak soupeře na chvíli utnul Kukuczka - vybojoval míč, ale jeho nepříjemnou ránu golman vyrazil. V těchto chvílích jsme nedokázali podržet balon a střelou o pravou tyč se podařilo soupeři srovnat - 4:4 Okolo 45. minuty se zápas lámal. Nejprve po rohu vyplaval úplně volný Gashi, který bohužel bránu netrefil. A následně Sokol trestal po krásné vyťukané akci až do kuchyně - 4:5 a aby toho nebylo málo, při dalším náporu Pohořan se při autu nedomluvili Hrušak s Kukuczkou a za nimi úplně volný hráč doklepl míč na 4:6. Šance na snížení přišla. Ránu Kukuczky golman vyrazil před Hrušaka, jenže bránu netrefil. Z dalšího protiútoku šli zmiňovaní sami na golmana. Na Kukuczku zívala prázdná brána, ale také bohužel netrefil. Po další pěkné kombinaci Pohořan Zapletal  výborně vykopl ránu k levé tyči a chvíli na to se nám podařilo snížit. Hrušak si povodil obránce, jeho střelu golman vyrazil pouze před sebe, míč se dostal opět k němu a napodruhé nezavahal a krásně brankáře přehodil - 5:6. Bohužel ani aktivní presing v závěru nepomohl a do otevřených vrat Sokol dohrál akci opět až do kuchyně na konečných 5:7 
I za deštivého počasí přišlo dost lidí a vidělo pěkný fotbal se spoustu góly. Raptoři byli kousek od senzace a mohli slavit 3. místo, bohužel vedení 3:0 se doslova zalekli a nechali soupeře snadno dotáhnout. V posledním zápase chyběla zkušenost, jiný tým z první ligy by si takový náskok určitě pohlídal. Navíc po zapase jsme se dozvěděli, že kdybychom vyhráli, tak jedeme na celostátní finále do Kolína. Tím bylo zklamání z prohry dvojnásobné. I přes to všechno je to pro Raptors team velký úspěch a 4. místo před soutěží nikdo nečekal.
 
Vítězem ligoveho poháru se stal Skunk, který přejel Kafki jak parní válec a vyhrál 9:1. Bohužel pro Kafki na nejdůležitější zapas soutěže se neslezli v nejsilnějším složením a bylo to znát.
🥇1. místo -FC SKUNK
🥈2. místo - KAFKI PŘEROV
🥉3. místo - SOKOL POHOŘANY
🥔4. místo -RAPTORS TEAM 
 
STATISTIKY LIGOVEHO POHARU:
 
GÓLY: 
10x Hrušák
7x Gashi
5x Kukuczka
3x Zapletal
2x Látal
1x Grofek, Vysoudil
 
POČET ZÁPASŮ:
5x Pazdera, Kukuczka, Vysoudil, Hrušák, Gashi, Látal, Zapletal
4x Grofek
2x Baštan, Pocklan
1x Vymětal

Společná fotka se Sokolem Pohořany po odehrátí utkání o 3. místo